Hyvää Wappua!

Paitsi FiVa:lle, koitatteko te tappaa Suomen Lohkoketjutoiminnan (EpicFail 01.05.2019), Vai kuinka pihalla te siä oikeen ootte?

https://cointelegraph.com/news/finland-financial-watchdog-adopts-role-as-supervisory-authority-for-crypto-sector

MIKKO ALASAARELA/Konsensus ry

”Laki virtuaalivaluuttojen tarjoajista on menossa näinä päivinä presidentille vahvistettavaksi.

Laissa on useita ongelmallisia kohtia. Erityisesti se, että virtuaalivaluuttojen tarjoajat määritellään todella laveasti.

Käytännössä kuka tahansa yhteisö tai yksityishenkilö, joka hyväksyy virtuaalivaluuttaa maksuvälineenä, voi joutua määritellyksi virtuaalivaluutan tarjoajaksi, ja sitä myöten velvolliseksi rekisteröitymään Finanssivalvonnalle ja maksamaan heille 5600 euron rekisteröitymismaksun ja 2140 euroa vuodessa ylläpitomaksua.

Mikäli tätä määritelmää ei tulkita selvästi ja mahdollisimman kapeasti, älyrahojen, arvopaperitokenien ja muiden vaihdettavien virtuaalivaluuttojen käyttö Suomessa käy hyvin vaikeaksi, ja arvon internet ei pääse kehittymään lainkaan.

Finanssivalvonta järjestää omista tulkinnoistaan tilaisuuden toukokuussa, jonka ajankohdan ja paikan he tiedottaa sen jälkeen kun laki on vahvistettu.

Mikäli tässä otetaan käyttöön tiukka linja, alan toiminta Suomessa tulee pysymään nykyisellä käytännössä kuolleella tasolla.

Vaikka tulkinta olisi kevyt, on vaikea nähdä, että Suomessa olisi yhtä kilpailukykyinen toimintaympäristö kuin esim Virossa. Meidän tulee jatkaa taistelua alan toimintaedellytysten parantamiseksi.

Alla itse lain määritelmä kokonaisuudessaan. —– 2 § Määritelmät Tässä laissa tarkoitetaan:

1) virtuaalivaluutalla digitaalisessa muodossa olevaa arvoa:

a) jota keskuspankki tai muu viranomainen ei ole laskenut liikkeeseen ja joka ei ole laillinen maksuväline;

b) jota henkilö voi käyttää maksuvälineenä; ja

c) joka voidaan siirtää, tallentaa ja vaihtaa sähköisesti;

2) virtuaalivaluutan tarjoajalla virtuaalivaluutan liikkeeseenlaskijaa, virtuaalivaluutan vaihtopalvelua ja sen markkinapaikkaa sekä lompakkopalvelun tarjoajaa;

3) virtuaalivaluutan liikkeeseenlaskijalla luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka laskee virtuaalivaluutan liikkeelle;

4) virtuaalivaluutan vaihtopalvelulla luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka liike- tai ammattitoimintana:

a) vaihtaa virtuaalivaluuttaa palveluna lailliseksi maksuvälineeksi tai toiseksi virtuaalivaluutaksi;

b) vaihtaa virtuaalivaluuttaa palveluna muuksi hyödykkeeksi tai muun hyödykkeen virtuaalivaluutaksi; tai

c) ylläpitää markkinapaikkaa, jossa sen asiakkaat voivat harjoittaa edellä a ja b kohdassa tarkoitettua toimintaa;

5) lompakkopalveluntarjoajalla luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka pitää virtuaalivaluuttaa hallussa toisen lukuun tai tarjoaa sen siirtoa taikka säilytystä;

6) virtuaalivaluuttaan liittyvällä palvelulla virtuaalivaluutan liikkeeseenlaskua, virtuaalivaluutan vaihtopalvelua ja lompakkopalvelun tarjoamista.”

Minä, pj. Aki Ylinen/Kryptokeskus ry, olen myöskin hyvin huolissani, tilanne on mielestäni Suomelle erityisen vakava esimerkiksi ja erityisesti Venäjän kanssa kaupankäyntiä silmälläpitäen.

Heillä kun on jo Lohkoketjutietämys tasoa Kryptorupla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *