Kryptiksen 1.Vuosi (2018) (1st year of Cryptocenter and Cryptoactivism)

Kryptokeskuksen 1. vuosi on nyt ohi, aikamoista menoa ja vilskettä onkin vuoteen mahtunut.

Tässä kooste:

29.11.2017 – Nimi ”Kryptokeskus”

Googletellessani sitä sun tätä, tuli mieleeni googlettaa suomennettuna ”Cryptocenter”, eli Kryptokeskus. Hämmästyksekseni, ei ”kryptokeskus”-sanalla löytynyt yhtäkään hakutulosta.. Jotenkin oli nimi ”napattava”, ja hetken funtsittuani, keksinkin vanhan southpark-kikan, kickstarter-tyylisen joukkorahoituspalvelun, Gofundme.com:n, ja tässä kohtaa ajattelin vielä lisätä piruuttani EKO-sanan kryptokeskuksen eteen, onhan ekoratkaisut lähellä sydäntäni 🙂

When i was googling this and that, it came to my mind search translated ”Cryptocenter”, in finnish ”Kryptokeskus”. To my surprise, ”kryptokeskus’ didn’t response any search results .. Somehow the name had to get, and i got an idea of the old south park-trick, kickstarter-style set of financial service, Gofundme.com, and at this point I thought of EKO in front of the word, after all, ecosolutions are close to my heart

Tuolloin olin hetken asunnottomana, ja Kryptokeskus tulikin pistettyä alulleen ns. ”kusiselta patjalta”, kaverin asunnon ollessa tyhjillään, sain punkata joulukuun 2017 siellä. Tuolloin tuli myös perustettua Ekokryptokeskus ja Kryptokeskus-ryhmät Facebookkiin, ja ekat hahmotelmat nettisivuista väkerrettyä (https://kryptokeskus-tre.webnode.fi/)

At that time, i was homeless, and it’s kind a true that i started from the bottom, and from the floor. My friends apartment was empty, so i were staying there:

Välipäivinä Joulukuussa 2017 tulikin sitten kiireellä rekisteröityä yhdistys kahden kaverini kanssa.

just before New Year, after christmas, we registered our Foundation.

Sitten alkoikin kiireellä toimitilojen etsintä. Jäätävä soittelu ja kysely joka suuntaan tuottikin tulosta, ja löysimme Haukisenkadun tilat (nyttemmin en välttämättä vuokraisi ko.taloyhtiöstä mitään). Ja jopa Seinäjoelta asti haettiin kavereilta apuja takuuvuokriin (KIIITOS KAIKILLE!!!!)

Then we got office (worst naighbours ever) for Cryptocenter, and friends borrowed us deposit moneys, had to get all the way from Seinäjoki-city (Thank You again!)

Näihin aikoihin alkoi myös Ylilaudan mustamaalaus meitä kohtaan.

Tästä se sitten lähtikin käyntiin, ja tuolla kellarissa tuli ylilautaa ”paimennettua” melkein koko kesä.

And so it all started, allmost whole summer went in that basement, arquing with Ylilauta-people.

08.05.2017 RELA-coin.com pistettiin pystyyn, ja kaksi päivää myöhemmin, oli Graffititapahtuma tikkutehtaan huudeilla:

RELA-coin.com was set up, and there was Graffiti-happening

Jonka päätteeksi mentiinkin Vastavirta-baariin, jossa meille selvisi että MuroBBS:ään ja ylilaudalle olikin meistä (Kryptiksestä ja RELA-coinista) jo tehtykin lankoja ja threadeja. Siitä pöllämystyneisyydestä otettiinkin sitten tuo kuva:

BTW, that picture is taken when we started, 2 days after we opened PRE-websites, and someone googled out our “RELA-coin”, and suddenly there were allready few threads at Ylilauta and finnis nerd-forum MuroBBs was pronauncin falsely us as ”Localcurrency of Tampere, New ONEcoin? we were absolutely stunnished, and thats why this picture, and its saying more than 1000words, we added that text “Kapa and Make are doing this! Satoshi’s vision is crystallizing in this”, what we found from YLILAUTA forum thread!

Toukokuussa saatiin myös paita, ja käyntikortit kehiin. Samoin kuin RELA-shetelit.

At march 2018 we made first ”RELA-coin/Kryptokeskus” t-shirt, business cards and first RELA-cashes out

Saatiin myös erään taloyhtiöläisen pikkupyöräilijän jopokin somepulssitettua takaisin oikealle omistajalleen 🙂

We even got one little girls stolen bike back from thieves, just by facebooking.

On sitä onneksi tullut jo eri Kryptotapahtumissakin edustettua/herätettyä pahennusta, BTC-Smile-expojen (Helsinki, 25.5.2018) lippuun keräsimme keskuslaisten kesken kolehdin, ja meikäläinen sinne ihmetteleen:

We have been participating to cryptoevents, 25.5.2018 Helsinki, BTC-Smile-expos, collected ticket moneys together.

Katjan omaohjaaja KELA:ssa koitti juuri tuolloin kun yllä oleva kuva on otettu, soittaa, ja kun en vastannut, ja loma puski päälle, Katjan työkokeiluun tuli tälläinen ratkaisu:

There’s problems with goverment moneys, they dont understand collaborative teaching or Bitcoin. half of my food moneys cut away

Toukokuuhun mahtui myös KELA:n kanssa taistelun aloitus, tarkoitushan oli ottaa työkokeiluun ja vertaiskoulutettavaksi kavereita, joita kryptoilu kiinnosti, mutta kuulemma kun meillä ei ole palkattuja kouluttajia/kouluttajaa, ei niin voitu tehdä. Lisäksi olivat kovasti sitä mieltä, että Katjan olisi pitänyt ottaa siivoojantyötä vastaan, vaikka oli juuri innostunut koodaamisesta, ja osoittanut minun silmääni poikkeuksellisia kykyjä ko. hommassa. Meikäläisen työttömyysturva on myöskin ollut toukokuusta lähtien poikki, ja kauhean vaikeaa on kaikki asioiden hoito:

Noihin aikoihin alkoi ylilautalaiset urpot kaivella faceprofiileja, ja mustamaalaus ja kommentointi oli huipussaan, niin tehtiin legendaariset videot:

Ylilauta-idiots started to dig our personal info and acted like idiots, so we made these Legendary videos:

Provosointihan onnistui, ja kommentteja sateli jäätäviä määriä XD

And there was raining comments! 😀

Katja oli heinäkuun alussa kaverinsa kanssa viihteellä, ja ihmetys seuraavasta videosta oli meillä muilla kova (Kuinka keksittekin!)

Our Katja was on holidays with her friend, and they did this brilliant video:

Yks ”checkpoint” oli kans kun Vavan Mikko oli sen verran kova sälli, että uskalsi tulla tutustumaan meidän toimintaan, ja Mikon kanssa kävimmekin heinäkuussa Grillin’-tapahtumassa ihmettelemässä:

One checkpoint of summer was that Mikko Vapa was brave enought to come visit us and his ”support” is big deal for us! Rispekt

Heinäkuussa ehdittiin kesä-mökkeilläkkin 🙂

Summer birthday holiday!

Taloyhtiön kanssa olikin muuten Haukisenkadulla taistelua heti ensi metreistä lähtien, kun olivat lukeneet taloyhtiön päättäjät ylilaudan huutelut, parin ekan viikon aikana olivat kuulemma tehneet valituksia jo aimo kasan, mutta kuitenkin vuokrasopparin loppuvaiheilla saatiin taloyhtiön ”saunoja” myöntämään, että oltiin enemmänkin kuulemma julkisivullinen ongelma.

Cause worst neightbours (and our rent contract ended), we moved to new office, to Etu-Hankkio, Tampere

Ja niin koitti muutto uusiin tiloihin tänne Etu-hankkioon.

Ja Heti muuton jälkeen käytiinkin Tukholman BTC-smile-Expoilla tutustumassa!

Straight after moving office, we were visiting Stockholm BTC-smile-expos

Reissulta tultuamme, olikin tottumattoman darraa poettava useampi päivä 🙂 Keskuksessakin riittänyt hommaa, jotta saatu edes nykyiseen tilaansa tämä 🙂

After that trip, i had 3-day hangover

Lokakuun Viimeisenä päivänä iskikin melki sydänkohtaus ”hyökätessämme” Prof. Tuomas Harviaisen Luennolle:

Last of october, i allmost got heart attack, professor Harviainen was using our Kryptokeskus&RELA-coin as example of cryptoaktivists !!

Tästä Innostuttuamme aloimmekin Mikon kanssa pitää youtube-streameja, aloittaen kevyellä 3h rypäsyllä 15.11.2018 Kalevan ABC:lla:

After that, we strated our KryptoINFO-streams, first 3hrs at KALEVA ABC-gas-station.

Ja jatkettiin 1.12. Ratinan ostoskeskuksessa:

Next one at RATINA shopping mall, 1,5hrs

Tässä kohtaa sitten kuulinkin että eräs alan toimija ei pääse kiireiltään edustamaan Finanssivalvonnan INFO-tilaisuuteen Helsinkiin, rahamuseolle. noh, Kryptokeskushan syöksyi sinne:

When i heard about Financial authority info, i hurried to icy Helsinki

Ja tästä ”innostuttuamme” (tuohduttuamme), päätimme järjestää oman FIVA-iltamme:

After that episode, we decided to do our own Financial episode:

Myös Mainontaan on Kryptokeskus lähtenyt joulukuussa, ihan fyysisesti:

We did some ads (IRL) ready for christmas:

Ja Joulupöytään eräs hyväntekijä piffas sapuskat, joita sitten kryptokeskuksen yksinäisten kesken mussuteltiin:

One Cryptoangel did charity for us, and bought us christmas foods!! (THAAANK YOU!!!)

Uusvuosi olikin melko mitäänsanomaton, itekseni toimistolla kattelin kalsareissa netflixiä, ja keräilen voimia 3.1.2019 Konsensuksen illan viettoon!

New Year i spended by watching netflix.

Siinäpä suurimmat HighLightit tältä vuodelta. Olkoot vuosi 2019, Kryptoille suotuisa vuosi!

There was year 2018 Highlights, Let it be 2019 as good year for Cryptocenter!

t.Aki/KKry

ps. Jos/kun jotain kuitenkin unohtui, lisäillään kun muistetaan mitä.

One thought on “Kryptiksen 1.Vuosi (2018) (1st year of Cryptocenter and Cryptoactivism)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *